kulinarne potyczki wg Chise
Blog > Komentarze do wpisu
Udka w sosie pomidorowym

Udka z kurczaka (10sztuk)

Panierka:

mąka

papryka ostra(przyprawa)

Sos:

1koncentrat pomidorowy

2 małe keczupy

1-2pomidory(obrane ze skóry)

4 cebule

1 por

Udka przyprawić wg uznania(sól, pieprz, czosnek, bazylia itp.), następnie obtoczyć w mące zmieszanej z papryką i usmażyć w oleju. Mięso włożyć do wysokiego garnka i na wierzch położyć wartwę pokrojonej cebuli i pory. W małym, oddzielnym garnku przygotować sos - pomidory pokroić na małe kawałki, keczup i koncentrat rozcieńczyć wodą.  Sos wymieszać i zagotować, a następnie zalać nim udka i gotować ok.15 min., po czym odstawić je w bezpieczne miejsce(przed podjadaczami) do ostygnięcia. Podawać można je na zimno lub na ciepło(np. z ryżem), po uprzednim podgrzaniu.

Smacznego:)

niedziela, 28 września 2008, niop-niop

Komentarze
2008/09/28 22:00:09
oj mniaaaam wiecej wiecej wiecej !
-
2008/09/28 22:01:17
Oj, Qoopko ależ Ty wymagająca:)
-
2008/09/29 21:46:29
Ale to musi byc pyszne!
-
2008/09/29 23:26:15
Polecam Andziu pychaaa:) i proste do zrobienia:)
-
2008/09/29 23:26:52
Polecam Andziu pychaaa:) i proste do zrobienia:)